úterý 6. září 2016

Pivnice U Míče

Musím přiznat, že U Míče na Staňkové je jedna z mých nejoblíbenějších pivnic. Jakmile vstoupíte, dýchne na vás atmosféra hospůdky v okolí Poličky. Už u dveří vás přivítají zvědavé pohledy štamgastů a vždy slušně upravený, vyfešákovaný výčepní s úsměvem na tváři.

Na čepu nenajdete žádné speciály, minipivovary, IPY, APY, nakuřovaná a jiná piva, ale poctivou, říznou Poličku za poctivou cenu. Dřevěný interiér a stylové obrazy na stěnách jen umocňují příjemnou domáckou atmosféru, pro kterou je tato pivnice tak oblíbená.


K dobrému pivu patří i dobré jídlo. Jakmile se z kuchyně vynoří tác s obloženými chleby, třeba se zdejším legendárním Roastbeefem nebo dokonale rozleženým tvarůžkem, zmizí výčepnímu pod rukama, než se vůbec stačíte rozkoukat. 


Pivnice je nekuřácká a dogs friendly, takže si pro pohlazení občas dojde i nějaký chlupatý krasavec. Najdete ji pár metrů od Lužánek, což z ní dělá ideální místo, kam se schovat, až vás vyžene první podzimní deštík z procházky (nebo čehokoliv jiného, kvůli čemu tam chodíte).   



Žádné komentáře:

Okomentovat